Raviolli i pyszne danie

Raviolli to wspaniałe małe pierożki, które występują w rozmaitych rodzajach, więc każdy może wybrać dla siebie coś odpowiedniego, co będzie pasowało do naszego smaku. Jednak takie pierożki można także wykorzystać w inny sposób, a mianowicie do stworzenia wyśmienitej zapiekanki, która jednocześnie jest bardzo pożywna. Gdy mają nas odwiedzić goście i zastanawiamy się nad tym, co podać, to na pewno takie danie zawsze nam wyjdzie i wszyscy będą zachwyceni jego smakiem, więc można śmiało spróbować. Przede wszystkim ravioli trzeba ugotować. Najlepiej wybrać je z nadzieniem w postaci szpinaku i białego sera, gdyż wtedy idealnie będzie się komponować z całością naszej zapiekanki, więc na pewno trzeba to wszystko docenić. Takie ugotowane i odcedzone pierożki będą stanowić pierwszą warstwę naszej zapiekanki, więc należy je rozłożyć w naczyniu żaroodpornym. Oprócz tego należy wyłożyć warstwę szpinaku. Najlepiej zdecydować się na szpinak w sosie śmietanowym, gdyż nie jest on zbyt suchy i idealnie nadaje się do zapiekania. Można znaleźć takie mrożonki w każdym sklepie. Następnie mamy warstwę gęstej śmietany i trzeba jej dodać dość dużo. Do tego wtykamy żółty ser, ser pleśniowy, na przykład camembert i całość zapiekamy w piekarniku. Uzyskujemy w ten sposób wyśmienite danie, dzięki któremu na pewno wiele zyskamy i będziemy zachwyceni jego smakiem.