Jak ugotować gołąbki

Gołąbki to wspaniałe danie, jakie każdy może sobie w domu przygotować, więc na pewno należy się nad tym zastanowić. zazwyczaj przygotowujemy bardzo dużą porcję, więc nie tylko wystarczy nam na dla całej rodziny, ale także zostanie nam jeszcze na później. Poza tym takie gołąbki można także zamrozić i zjeść później, jeśli mamy na to ochotę. Oprócz tego warto jednak zastanowić się nad tym, czy chcemy gołąbki przygotować samodzielnie, gdyż wymaga to sporo wolnego czasu, a wtedy na pewno nam się wszystko uda. Przede wszystkim należy wybrać odpowiednią kapustę. Trzeba wyciąć głąb, a także pierwsze liście, które należy rozłożyć na dnie garnka, żeby nic nam się nie przypaliło. Jeśli chcemy rzeczywiście stworzyć dobre gołąbki, to należy koniecznie zadbać o to, by kapusta była miękka. Musimy dosyć długo to wszystko gotować, jeśli chcemy uzyskać jak najlepsze efekty. Oprócz tego trzeba przygotować farsz, na który składa się mięso mielone wymieszane z gotowanym ryżem oraz z przyprawami. Niektórzy dodają także odrobinę kaszy, by wzbogacić smak naszej potrawy. Później należy owinąć farsz w kapustę, stworzyć odpowiedni kształt i jeszcze przynajmniej godzinę gotować. Można także wykorzystać kapustę włoską, jeśli takie są nasze preferencje, więc na pewno wiele na tym zyskamy. Gołąbki można podawać z ziemniakami, chlebem, dodać do tego sos pomidorowy albo zjeść z ketchupem.